onsdag 28 juli 2010

Basilika- och bulgursallad

  • 1 kopp bulgur
  • 1,5 kopp vatten
  • 0,5 dl valnötter
  • 1 kopp färsk basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • juice från en citron
  • salt (för smak)
  • 2 tomater, hackade
  • 1 gurka, skalad och hackad
  • 1 msk olivolja
Låt vattnet koka upp och häll i bulgur, flytta från plattan och låt stå med lock över

Mixa valnötter i en matberedare. Tillsätt basilika, vitlök, och hälften av citronjuicen. Mixa tills det blivit som en pesto. Salta efter smak

Blanda ihop bulgur och pesto med tomat och gurka och blanda väl. Tillsätt resten av citronjuicen och olivolja om så önskas


I min receptjakt p
å internet snubblade jag över detta. Det är mycket gott och kan starkt rekomenderas!