torsdag 31 december 2009

Årets vegan 2009


Emma är inte bara engagerad i djurrätt utan är även aktiv i miljöfrågor och frågor gällande mänskliga rättigheter. Mitt miljöengagemang har funnits med mig hela livet men det var Emma som ledde in mig på djurens bana. Eller snarare öppnade upp mina ögon inför något som jag länge känt för men kanske avskärmat mig lite från. Jag har börjat känna för detta igen och på något sätt kommit tillbaka till den punkt där jag var då jag blev vegetarian från första början. Jag har aldrig slutat bry mig men inte heller engagerat mig något speciellt. Det ändrades för ungefär ett år sedan, mycket tack vare Emma.

Jag lärde känna Emma i augusti förra året då vi började i samma klass i en folkhögskolekurs i Skåne. Hon är en varm och öppen tjej med mycket engagemang. Det är också mycket tackvare Emma som jag intresserat mig mer för vegansk matlagning. Efter att ha bjudit klassen på diverse olika sorters bakverk och även bjudit mig på god vegansk mat då jag varit på besök fick hon mig nog att insé att det veganska utbudet innefattar mer än linser och bönor vilket jag mestadels levt på sedan jag blev vegan. Emma är både duktig på att laga mat, baka och att få människor att engagera sig - hon har iallafall påverkat mig.

När vi började i samma klass var Emma vegetarian men gick över till vegan förra nyår. Jag tycker att det nu exakt ett år senare passar bra med en hyllning till henne. En av dem som varit och är en av mina största inspirationskällor.

Tack Emma.

3 kommentarer:

 1. Aw så fin du är Anna! Jag blir jätte rörd och uppsakttar verkligen dina fina ord, tack fina du! Vilken ära, årets vegan 2009 woooh!!!
  Saknar dig massa.. Kärlek och djurätt! Emma

  SvaraRadera
 2. hihi så lite så, du är värd det!
  jag saknar dig också. har tänkt försöka ta mig ner till skåne men jag har nästan aldrig pengar, får bli när jag har en stadigare ekonomi :)
  kram på dig! och ida också :)

  SvaraRadera