söndag 7 augusti 2011

Premiär i nya köket!

Vegan Shake Crew har flyttat igen. Och i fredags fick jag äran att inviga köket. Det blev en enkel pastasås som jag brukade göra när jag jobbade i England. Slängde i en burk kidneybönor också för att få i lite protein i maten men lägger upp originalreceptet.

Tomat- och olivsås

2 msk olivolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
en burk passerade tomater (går bra med tomatkross också)
150 ml vegetarisk buljong
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
svarta oliver

Stek löken och vitlöken i oljan. Lägg sedan till tomaterna, buljongen, tomatpuré och lagerblad. Låt sjuda i ca 20 minuter och rör om då och då. Lägg till oliverna och låt sjuda en stund till.

I originalreceptet ska man göra det på färska tomater. Jag är osäker på måttet dock, tror lb är pound och det skulle vara 1 lb vilket borde bli ca ½ kg. Då gör man som i texten ovan men när det sjudit klart tar man bort lagerbladet mixar såsen och sedan värmer upp den och lägger till oliverna.

Smaklig måltid!

Såhär (o)snyggt blev det till slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar