torsdag 6 maj 2010

Jamie does... Stockholm

För några veckor sedan började en ny serie med Jamie Oliver som reser runt i världen och lagar mat som är typisk för de länder han besöker. Förra veckan var han i Sverige. Det var intressant att se Sverige utifrån. Jag har alltid tänkt att svensk mat är ganska tråkig, typ husmanskost med bara kött och potatis. Men nu har jag fått en ny bild av det svenska köket. Det mesta var ju kött såklart och det som inte var kött var ändå inte veganskt. Men ändå var det lite fint att se att svensk mat inte behöver vara grå och tråkig, att det kan vara spännande och exotiskt för någon som kommer utifrån.

I slutet av programmet var Jamie p
å kräftskiva och fick försöka sjunga med i Helan går, det var lite roligt. Sen var de ute i skogen och plockade svamp och åkte båt i skärgården också. Då längtade jag hem lite och det kändes som Sverige var väldigt långt bort. Men nu strålar solen och jag har suttit ute i trädgården och chillat med hundarna, så livet trallar ju på fint här också.
Cheers!

2 kommentarer:

  1. Trots att Jamie är en köttkock så gillar jag verkligen honom som tv-kock, och ser gärna programmen. Jamie at Home när han visade hur man odlade egna grönsaker, gjorde egen ketchup osv var fantastiskt. :D

    SvaraRadera
  2. jo, jamie ar nastan lite av ett undantag, som verkar popular aven bland veganer.
    har inte sett jamie at home, men det verkar ju coolt att gora egen ketchup och sant, det ska jag definitivt kolla upp :)

    SvaraRadera