Egentligen ska man marinera tofun och sedan grilla den på spett med röd och gul paprika, färska champinjoner och squash. Detta är lat-varianten med bara tofu. Men det är så gott att man kan äta det solo tillsammans med ris, eller vad helst man önskar. Första gången jag åt det gjorde vi grönsakerna separat i ugn. Det tillsammans med ris var väldigt gott. Speciellt med lite soja på riset.
Marinad:
- rivet skal och juice från en halv citron
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 tsk hackad färsk rosmarin
- 0.5 tsk hackad färsk timjan
- 1 tsk valnötsolja
Blanda ihop marinaden och låt tofun marineras i minst 5-6 timmar för att den ska ta någon smak. I originalreceptet står det att man ska ta 350 gram tofu. Jag hade bara tillräckligt med tofu till en portion men mängden marinad funkade bra även till det.
Marinera tofu luktar gott. Mmm...
Tofu! Mums <3
SvaraRaderadet ar underbart :)
SvaraRadera