måndag 18 juni 2012

Nötkräm på burk! (vs Nötkräm i påse)

I helgen när vi var och handlade hittade vi Nötkräm på burk! Vilken dröm! Idag, när jag ändå hade lite ärenden på stan, passade jag på att köpa på mig några påsar Nötkräm för att jämföra om det var billigare att köpa på burk - vilket det inte var. På Netto kostar tio påsar Nötkräm (180 g) i lösvikt 12 kronor och denna burk kostade på Ica 19 kronor för 175 g. Det kan ju skilja sig från butik till butik såklart men tyckte det var konstigt att det var billigare att köpa det löst än på burk. Dock blir det billigare att köpa på burk än att köpa påsar styckvis då de brukar ligga runt 2-3 kronor styck vilket blir kanske 25-30 kronor för tio påsar. Men vinnaren i billighetskategorin är i alla fall Nötkräm i lösvikt. Vinnaren för miljön blir ju dock burken, som lätt kan diskas ur och lämnas till miljöstationen. Hemma hos oss sorterar vi till vardags hård- och mjukpapp, plast, glas och metall men mjukplast är knepigare så Nötkrämspåsar hamnar bland det vanliga skräpet (brännbart).

Varsågod för kalkylen på Nötkrämspriser, som ni kanske var väldigt ointresserade av. Har jag inget liv eftersom jag sitter och räknar på sånt här? Kanske skulle bli professor i Nötkräm. Eller skaffa en annan hobby, haha.

11 kommentarer:

 1. Oh så trevligt! Nötkrämen är ju så god så god. Ska leta efter den på ICA. Tack för tipset! :)

  SvaraRadera
 2. det var så lite så :)
  hoppas att den finns på ditt ica nu, annars kan du ju säkert be dem ta i den ;)

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Hoppas vi får in det på vårt ica snart.

  ps. jobbigt att du har ordgranskning när man kommenterar.
  men ah, får väl leva med det.

  SvaraRadera
 4. så lite så :)

  det visste jag inte ens att jag hade faktiskt, trodde inte det var det på denna blogg. men ska kika och se om jag kan ta bort det.

  SvaraRadera
 5. Det blir kanske billigare med burken vs. påsar styckvis om de inköps i samma affär.. Nettopriser är ju generellt billigare än ICA så..

  SvaraRadera
 6. om man köper burken respektive påsar styckvis blir det nog billigare. så det kanske är bra att det finns att köpa på burk :)

  SvaraRadera
 7. köpte en, men fy vad den smakade inte alls som påsarna :( är det bara min burk som smakar så ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med min anonyme namne ovan, upplevde en stor skillnad på smak. Äcklig var den dock inte iofs, men något som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad, särskiljde denna från "burksmaken"...

   Radera
  2. Jag har inte upplevt det själv. Det kanske var en dålig omgång? Jag vet inte varför, men trist att det blir så eftersom burken oftast är billigare än påsarna.

   Radera