onsdag 12 juni 2013

Böntacos med vegan-praktikanten

Igår hade vi unge herr Algot på besök. Om ni läst det här inlägget så vet ni att han är min vegan-praktikant. Eftersom vi ville imponera på honom bestämde vi oss för att göra veganska tacos och tortillabröd. Böntacosen och guacamolen blev väldigt goda och föll min unge praktikant i smaken. Dock var det svårare än jag trodde att göra egna tortillabröd alternativt att jag var väldigt dålig på det. De blev mer som pannkakor än bröd - riktigt slabbiga och dana. Antagligen gjorde jag dem för tjocka. Vi får se om jag kan få till dem bättre nästa gång, ska ge dem en chans till men idag blir det inget recept på det.

Receptet på de böntacos som vi gjorde är väldigt enkelt, det är bara svarta bönor, tomatpuré, spiskummin, vitlök och chilipeppar. Stek bönorna med spiskummin och mosa dem lite med gaffel. Späd ut tomatpuré med lite vatten och tillsätt vitlök och chilipeppar. Häll sedan över tomatpuréblandningen över bönorna och låt steka en liten stund. Avnjut med något bröd och en massa goda grönsaker.

4 kommentarer:

 1. Avancerat att göra egna tortillabröd! Men Santa Marias är väl veganska... men du kanske har koll på om det är palmolja i dem eller inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, uppenbarligen var det för avancerat för mig haha. Det har jag faktiskt inte koll på, jag äter sällan tortillabröd men grejen var att vi ville prova att göra själva :P
   Palmolja har jag aldrig plockat bort helt, eftersom det finns i de flesta vegetabiliska margarin och i tartex har jag ätit det under mina veganperioder. Det borde man ju i och för sig egentligen undvika..

   Radera
 2. Det är sonens favoritbröd, så vi kör rätt mycket med det. Lätt att "lura" i honom diverse genom att rulla in det i ett tortillabröd :P

  Ja, det verkar nästintill omöjligt att undvika öht. Hade dock tänkt att försöka börja få grepp om det där med vad som innehåller palmolja och inte och därmed undvika den så mycket som möjligt. Men men, vi får se hur det går ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara bra med såna små knep, äta bör man ju :)
   Receptet var ganska enkelt och fanns både som veganskt och vegetariskt, kanske slänger upp det i framtiden. Iofs finns det väl redan flera stycken på internet om ni ville prova att göra egna då :)

   Jo tyvärr. Jag hade gärna undvikit det helt om jag kunnat, men känner att det är svårt om man vill äta veganskt. Nu är jag dock inte helt vegan men strävar efter att äta så mycket veganskt som möjligt.

   Radera