torsdag 15 oktober 2009

Hellre klumpigt än konstlat

Min pappa är en mycket miljövänlig man och gör det mesta man kan göra för att naturen ska må bra. Även om mamma också är insatt och intresserad, är det ingen tvekan om att det är ifrån pappa jag har fått mitt engagemang när det kommer till miljö. Iallafall brukar detta resultera i att han på hösten väntar in i det sista med att sätta på värmen i vårt gamla och lite dragiga hus. Jag vill ju gärna tro att jag är en viking som klarar det mesta men faktum är att jag är ganska frusen av mig så då sitter jag där med strumpor och tofflor och mössa med en kopp te för att vara varm. Okej så kallt är det inte så att man skulle behöva mössa, men jag har det för att jag tycker det är mysigt.

Efter dessa krussiduller ville jag egentligen bara komma fram till en sak, att jag igår för första gången i mitt liv gjorde varm choklad på riktigt - på kakao och socker. Det blev lite klumpigare men å så mycket godare än varm choklad gjord på oboypulver. Jisses! Så ja, hellre lite klumpar liksom.

4 kommentarer:

 1. Skulle vilja säga att jag håller med, men tyvärr! Har testat flera gången men jag tycker knappt det är gott. :(

  SvaraRadera
 2. Mmmmm men rör socker & kakao med bara lite mjölk och häll sen i resten av mjölken så slipper du klumpar. ;-)

  SvaraRadera
 3. emelie: jo smaken är ju olika. men det är väl tur det, trist om alla tyckte likadant. :)

  mia: jo jag brukar göra så och jag kom på det efteråt att jag kunde gjort så nu med. men av någon anledning ville jag värma mjölken INNAN jag hade i kakaon och sockret så då blev det knepigt. :P

  SvaraRadera
 4. Måste säga att din pappa verkar ganska lik min pappa...

  SvaraRadera