måndag 12 oktober 2009

In the wonderful world of mjukost

Jag tycker inte den naturella veganska mjukosten är så spännande men fördelen med att köpa den naturella är att man kan krydda den som man själv vill. Eller blanda i vad man nu tycker är gott. Här kommer lite mjukosttips:

1. Hacka gurka och rödlök i små bitar och blanda i mjukosten. Bred på en smörgås och lägg på skivad tomat. (detta kommer från Jennie-Ann med den spanska soppan)

2. Mixa mjukost med soltorkade tomater i olja. (detta kom jag på efter att jag gjort om ett recept på smörgåstårta. Funkar fint på smörgås. Det känns lite lyxigt, som söndagsfrukost.

3. Mixa mjukost med gröna oliver. Detta har jag INTE provat själv, men jag tycker det låter gott så jag tänkte prova det så småningom.

Om någon förresten har andra mjukosttips, släng in en kommentar vettja.

Mjukost med soltorkad tomat.

7 kommentarer:

 1. Den första lät väldigt god faktiskt! För jag är inte förtjust i varken gröna oliver eller soltorkade tomater tyvärr :(

  SvaraRadera
 2. ja, alla kan ju inte tycka om allt. men om du tycker det första verkar gott ska du prova det tycker jag. :) det blir lite slafsigt eftersom gurkan innehåller så mycket vatten. men gott är det!

  SvaraRadera
 3. Soltorkade tomater i mjukost låter ju alldeles underbart, det måste testas!

  SvaraRadera
 4. Vilken sorts mjuk"ost" är det du äter då? Finns ju inte så många att välja mellan kanske, men vill ändå veta!:) Gott låter det iaf. Det är svårt att ersätta ost, men man måste ju försöka!

  SvaraRadera
 5. tofuline mjukost naturell.
  det finns ett märke som heter typ "sheese" tror jag, som gör både mjukost och hårdost. den hårda osten har jag försökt tycka om men det gick inte alls men jag vet folk som gillar den. den mjukosten som heter "herbs and garlic" eller nåt sånt, den är OK iaf. men om jag vore du skulle jag köpa tofuline naturell och krydda själv ;)

  SvaraRadera
 6. Om man vill ha lite variation från mjukosten funkar det jättebra att ha hummus, aubergineröra eller guacamole på mackan. Hummus är dessutom superbillig mat.

  Må gott!

  SvaraRadera
 7. hummus är väldigt gott på macka, speciellt om man gör den själv. guacamole har jag aldrig provat, men mosad avokado med lite salt & tomat är inte helt fel. får väl prova guacamole också :) tack för tipsen!

  SvaraRadera