fredag 29 januari 2010

I ärlighetens tid

Jag tycker det är lite dumt det där med att placera in sig i fack eller att man måste vara på ett visst sätt för att få kalla sig något visst. Men samtidigt har jag lite svårt med att man kallar sig nånting som man sen inte riktigt följer, till exempel vegan. Hur man är som vegan är ju en tolkningsfråga och det är individuellt var man drar sina gränser. Jag tycker inte att det finns en typisk vegan som gör och äter på ett sätt. Men det finns väl ändå vissa ramar. Jag vet att detta kanske låter luddigt och konstigt men det är bara min tankar, och jag tycker det är svårt att få ner dem i textform.

Vad jag vill säga är egentligen bara att jag har ett erkännande. Jag har lite svårt att hålla mig till att vara en strikt vegan och har perioder då jag går över till vegetariskt. Ända sedan jag först gick från vegetarian till vegan 2007 har jag pendlat lite fram och tillbaka. Nu har jag av olika anledningar bestämt mig för att gå över till att äta vegetariskt en tid. Även om det blir kortare eller längre perioder brukar jag alltid falla tillbaka till att bli vegan vilket jag säkerligen kommer göra även nu. Men jag känner att jag i denna blogg inte kan kalla mig vegan då jag inte äter helt veganskt. Dock kommer denna blogg såklart att fortsätta vara veganskt så det kommer bara komma upp veganska recept här.

Jag gillar ärlighet och tycker det är en viktig egenskap. Därför ville jag skriva detta inlägg för annars skulle det kännas som om jag lurar er. Speciellt efter jag läste i ett mail från en läsare att hon gillade bloggen för att jag är så ärlig. Då stack det till lite i bröstet.

Men nu är det som det är iallafall och nu vet ni.
Hoppas ni fortfarande vill läsa bloggen, för jag tycker det är roligt att skriva. Och blir alltid glad för den respons jag får.

7 kommentarer:

 1. I mina (vegetariska) ögon tycker jag att du har en fin målsättning och jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete. Och lite extra credd för att du är ärlig i bloggen, det är det inte alla som är. :)

  SvaraRadera
 2. Jag är urdålig på att kommentera här och på alla andra ställen. Men idag måste jag bara säga... Jag fortsätter komma tillbaka. För det är det gröna jag vill läsa om och då funkar ju både vegetarian och vegan.
  Ha en go' helg!

  SvaraRadera
 3. härligt med några nya röster här! :)
  och tack för responsen, det är skönt att höra ska ni veta.

  SvaraRadera
 4. oj, jag känner verkligen igen mig i det där! jag har ätit huvudsakligen veganskt i 5 års tid men visst kommer det situationer då jag kan tänka mig att äta vegetariskt. t.ex. om man lagar och äter mat tillsammans med vegetarianer eller bara råkar studera tillsammans med klasskompisar som har en förkärlek till texas longhorn. jag säger ändå till folk att jag är vegan, för det är det som är mitt utgångsläge. vissa vegankompisar har svårt att acceptera detta och kallar mig lite retsamt för vegetarian men det är väl ändå inte för andras skull man väljer en viss kost? jag har i alla fall stor respekt för dom som väljer att äta vegetariskt eller veganskt! (om än bara en liten del av sin kost)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att du gör helt rätt, din tanke är ju att vara vegan men ibland funkar det inte riktigt :)

  SvaraRadera
 6. Kommer fortsätta läsa din blogg, jag äter endast veganskt själv och så länge din blogg innehåller det jag krubbar, och du fortsätter skriva så bra, så är jag här för att stanna som läsare.

  Lycka till med resan btw.

  SvaraRadera
 7. joel och jess:
  det är gött att höra detta från veganer att man kan göra undantag. försöker såklart äta veganskt också. och kul att ni gillar att läsa bloggen, det är alltid lika roligt att höra :)

  mijima:
  tack tack! :)

  SvaraRadera