tisdag 23 februari 2010

Korv m.m.

Tofukorv. (£3.59)

De är lite kryddiga men mycket goda. Hemma i Sverige saknar jag korv ibland då jag inte vill äta den sojakorv jag brukade äta som vegetarian eftersom det är ägg i den. Denna är helt vegansk och mycket mumsig. Så kommer jag och tänka på det avsnittet av Simpsons när Lisa blir vegetarian, när hon köper korv av Apu som sedan visar sig vara tofukorv. Och Apu som visar sig vara inte bara vegetarian utan vegan. Heja Apu!

"kyckling"pålägg. (£1.59)

Detta brukade jag äta när jag bodde i England sist. De är lite träiga, men på macka med lite senap till är det mycket mums.

Dessa produkter hittade jag i en health shop (Food for thought). Tror inte de finns i de vanliga matbuktikerna, har inte hittat dem där än iallafall. Tyvärr är det väl lite samma här som i Sverige att mycket av veganmaten hittar man bara i småbutikerna + att den är ganska dyr. Fast Sverige är ändå ganska bra på veganskt tycker jag. I matbukikerna här finns en del vegetariskt men inte så mycket veganskt. Fast jag är inte helt 100 på det, har inte kollat innehållsförteckningen på så många av veggogrejerna, men det mesta brukar innehålla ägg så jag gissade på det. Men jag ska kolla upp det noggrannare, om jag hittar något veganskt kommer det upp i bloggen iallafall!

2 kommentarer:

  1. ligger ett ekologiskt inriktat coop här i närheten. de har en hel del av taifun's sortiment i en liten disk. bland annat sojakorv, yoghurt osv. så fråga på coop om de kan ta in, borde inte vara omöjligt.

    SvaraRadera
  2. har aldrig sett det innan. men nar jag kommer hem ska jag fraga pa coop, helt klart. tack for tipset :)

    SvaraRadera