Ingredienser:
3 auberginer
1 grön paprika
1 gul lök
Färska champinjoner
1 burk krossade tomater
1 klyfta vitlök
Grönsaksbuljong
Salt, peppar, timjan, oregano
1 dryg msk ströbröd
Olivolja
Gör såhär:
Hacka paprika, champinjoner och lök i bitar och stek tills det fått lite yta. Koka upp de krossade tomaterna tillsammans med salt, peppar och buljong. Tillsätt grönsakerna, vitlök och timjan till de krossade tomaterna och låt koka en stund. Dela auberginerna i halvor och gröp ur dem under tiden som det andra kokar (inte för tidigt för de mörknar fort). Häll i ströbröd i grönsaksröran och låt koka någon minut så det tjocknar. Fyll auberginerna med grönsaksröran, toppa med oregano och kör sedan in i ugnen i 30 minuter i 200 grader. Servera gärna tillsammans med grönsallad och någon yoghurtsås (ex. sojayoghurt med lite örtsalt eller sojayoghurt blandat med mosad avokado).
Originalreceptet har jag hittat här men jag har gjort om det lite och dessutom gjort det vegananpassat ( = bara tagit bort osten).
Låter gott, och ser gott ut
SvaraRadera