fredag 6 juli 2012

Grön barnmat

Sådär på tal om barn och mat så läste jag ett fint inlägg i Terése's blogg häromdagen om grön barnmat. Det verkade vara mycket vegetariskt (antar jag, eftersom hon äter vegetarisk kost). Vet dock inte hur det ser ut med veganskt utbud i boken och det glömde jag ju fråga såklart innan jag tänkte länka till det här. Men jag kan tänka mig att den kan passa veganföräldrar också :) Jomensåatte, jag ska väl inte säga så mycket, om ni vill läsa mer så kan ni gå in på inlägget där det står utförligare om boken.

PS. Har nu fått svar från Terése och boken verkar matnyttig även för veganer, så ett bra tips till er veganföräldrar därute. Eller övriga som känner att ni ibland vill ge era barn vegetariskt/veganskt. :)

6 kommentarer:

 1. Visst är boken till för veganföräldrar också. Inte bara rent allmänt, utan bland näringsläran, recepten och tipsen finns delar som riktar sig specifikt till veganer. Matnyttigt värre! ;)

  SvaraRadera
 2. Ändrade lite i inlägget nu genom att slänga in en parentes om att den även var för veganer. Har för övrigt lusläst den nu ett par gånger och jag kan inte nog säga hur nöjd jag är med den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. (svar till båda)
   det låter ju absolut som en bok jag bör införskaffa i höst sedan :)
   ska kika in där igen och läsa, kanske jag bör ändra mitt inlägg också då :P

   Radera
  2. Hej! Roligt att Grön barnmat funkar! Hamnade här då jag sökte kommentarer och synpunkter inför nästa upplaga. Något ni skulle vilja förändra eller lägga till? Vänliga hälsningar Åsa Strindlund, medförfattare Grön barnmat

   Radera
  3. hej! vad roligt att du hittat hit :)
   tyvärr vet jag inte riktigt vad jag ska svara på din fråga då jag inte har boken själv (än). jag är gravid nu och tänkte köpa boken till vintern/våren när mitt barn kan börja med smakportioner. men som gammal vegan så är det ju alltid trevligt med veganska alternativ :) men svårt för mig att säga när jag själv inte vet riktigt vad som finns eller inte finns. jag är ledsen att jag inte kan vara till mer hjälp men hoppas du hittar inspiration någonstans i alla fall :)

   Radera
 3. Till Åsa:

  Vad kul att du frågar. Jag har lusläst Grön Barnmat ett antal gånger nu och det enda jag kan säga är att jag vill ha mer, mer av allt! Jag skulle vilja ha mer näringsexempel, mer fakta, mer tips, mer recept... ja du fattar :)

  Tack för jättebra bok!

  MvH / Terése

  SvaraRadera