torsdag 5 juli 2012

Quinoasallad


Ingredienser:
Quinoa för 4 port. (jag använde tricolore)
En bit gurka ca 1 dm lång
2 tomater
Ett knippe rädisor
1 galiamelon
Ett knippe gräslök
½ - 1 rödlök
2 små paket kikärtor (alt. 1 stort)

Dressing:
Ca 2 - 3 msk olivolja
Ca 3 - 4 msk vatten
Buljong, gärna i pulverform (annars kanske 3/4 - 1 tärning, beroende på sälta i buljongtärningen)
Lite örtsalt
En liten skvätt citronsaft

Gör såhär:
Koka quinoan (enligt anvisningarna på paktet). Jag gjorde det lite i förväg så att den skulle hinna svalna men det går säkert att blanda ihop salladen nästan direkt också, den skulle nog fungera som ljummen. När quinoan är klar så skär man resterande ingredienser i bitar och blandar ihop för att sedan toppa med dressingen. Voilà! Här har ni en fräsch sallad som passar perfekt en sommarkväll. Den kanske kan passa på midsommarbordet istället för sill och potatis som köttisarna äter.

Jag höftade till det gällande mängden på ingredienserna så alla måtten är ungefärliga. Detta blev lagom till ungefär 4 portioner (beroende på hur hungrig man är).

2 kommentarer:

  1. Det här var gott och lättlagat, men man tager vad man haver så det blev borlottibönor i stället för kikärtor, la dessutom till en paprika. Tog lite för mycket buljong, ska snåla på det nästa gång.
    Kraaamop

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är ju en av de bra sakerna med sallad att man kan blanda i lite vad som, som man tycker är gott. :)

      Radera