fredag 20 november 2009

"Aloo Gobi" (eller egentligen bara vanlig potatisröra)

Idag kände jag för första gången att jag kan tänka på indisk mat utan att må lite illa. Efter att ha varit där i två månader och ätit i princip likadan mat varje dag och mått illa de sista veckorna så har jag inte känt något sug efter indisk mat om man säger så. Men idag blev jag så sugen på Aloo Gobi och jag visste att vi hade potatis hemma. Det som vi kallar indisk mat här i Sverige är kanske inte riktigt indisk mat som man äter i Indien. Men i svenska mått smakade min "aloo gobi" kanske lite indiskt. Förutom att "aloo gobi" betyder potatis och blomkål (eller tvärtom, kommer inte ihåg vilket som är vilket) så kan väl rätten få heta så.

Detta bör ni prova för detta måste vara det godaste jag gjort till bloggen. Fast att jag tycker det kan nog bero på att jag är lite potatisoholic. Jag hade kunnat äta allt själv, men lyckades hålla mig lite så pappa också fick mat.

Min systemkamera verkar bara vilja ta bra matbilder under dagtid. Gissar på att den gått med i facket och de vill att den ska kräva O.B.. eller inte. Men ni får iallafall nöja er med lite tristare bilder då jag äter sent.

This is the masterpiece of today, potatisröra à la Anna:
 • Kokt potatis (skuren i småbitar)
 • Färska tomater
 • Kikärtor
 • Havregrädde
 • Kryddor: salt & peppar, curry, chili, koriander, spiskummin, vitlök, garam masala och kummin
Man kan nog röra ihop allt i valfri ordning men jag valde att ha i potatisen allra sist så den inte skulle kokas sönder. Gillar man mjölig potatis kan man ju ha i den i början om man vill.

5 kommentarer:

 1. Så roligt att du lägger upp det här receptet idag, stod nämligen och tänkte just på Aloo Gobi, och att jag borde göra det, när jag lagade mat idag. Fick ett recept av en kompis en gång, men det har jag tappat bort. Men nu har jag ju ett recept igen, helt perfekt!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar mosig potatis:) Verkar gott!
  Har du photoshop på datorn så kan du ju piffa till bilderna där. Man förstår lätt hur mycket dagsljuset hjälper när man ska ta kort, till och med inomhus.

  SvaraRadera
 3. Verkar jätte gott! Det ska jag nog ta och prova :D

  SvaraRadera
 4. ylva: vad trevligt :) inte att du tappat bort ditt recept men att du vill prova mitt.

  annica: hihi ja. jo jag vet, blir oftast bättre bilder dagtid. men jag känner bara att bilderna blir så grå och trista med lilla kameran men med systemkameran blir de helt gula och konstiga. kanske är nåt med inställningarna, jag kan den inte så bra.
  jag har PS men vill helst inte fixa massor med bilderna.. har fixat smått med några så de inte ska se allt för beige ut bara :P

  ida: det tycker jag allt att du ska ;)

  SvaraRadera
 5. Åh smaskens! =)

  SvaraRadera