måndag 23 november 2009

Grapefruit County (haha vad rolig jag är)

Man kan aldrig få för mycket c-vitamin, som jag brukar säga..

Ja, enligt mitt ex så är det faktiskt så att man inte kan få för mycket c-vitamin, för det som kroppen inte använder i stunden lagras och tas upp senare. Jag tror han hade lite koll ändå för han gick någon sådan mat- och hälsolinje i gymnasiet, fast sen blev han utbildad styckare (!).. tror jag. Men men. Han sa också att det finns mer c-vitamin i gul kiwi än det finns i citrusfrukter - ett par dagsdoser i en sådan liten rackare. Jag hade en fin kiwi-och-grapefrukt-bild men jag hittar den inte nu så ni får nöja er med min dålig-humor-bild istället.

Det är väl speciellt viktigt nu när det är mörkt och ruskigt ute att man tänker på att få i sig vitaminer ordentligt. Solljus ger d-vitamin, och man får ju mer energi efter att ha varit ute i friska luften ett tag. Ät mycket frukt och motionera utomhus. Nu ska jag gå och äta ett päron, tjoho!

Korrigering: jag har virrat till det lite nu. Men så som mitt ex sa var nog att man aldrig kan få för mycket c-vitamin för det som kroppen inte behöver gör den sig av med. Alltså kan man inte få överskott på det. Stämmer det? Sorry det är jag som är virrig, inte han som sagt fel.

2 kommentarer:

  1. c-vitamin är vattenlösligt så det kroppen inte använder kissar den ut. lagras alltså icke i några större mängder

    SvaraRadera
  2. jag kom på nu att det nog är jag som virrat till det. tack för infon :)
    ska genast skriva dit det.

    SvaraRadera