fredag 4 december 2009

Sojafärssås

Igår bestämde jag mig för att göra sojafärssås. Jag använde i princip samma ingredienser som till mammas linsröra. Men bytte ut linserna mot sojafärs och kryddade lite annorlunda (soja, grillkrydda, vitlök, kashmiri masala curry paste chili & garlic, salt och peppar). Lite ketchup på och så smakar det (nästan) precis som när jag var barn. Det kanske är för att julen närmar sig som jag känner att jag måste bejaka mitt barnasinne extra mycket..

Detta är mitt favoritmärke när det gäller sojaprodukter. Häromdagen såg jag att de har sojafärs.. det har de säkert haft länge men som vanligt är jag lite seg. Det gjorde mig lycklig iallafall.

5 kommentarer:

 1. Verkar jäkligt gott! Du är inte seg alls, jag visste inte ens att Veggo hade torkade sojaprodukter. Vilken affärskedja köpte du dem i? :)

  SvaraRadera
 2. Haha sedär. Jag köpte dem i en hälsokostbutik. Men jag vet att i exempelvis Malmö finns de på Ica. Det beror la lite på vilken stad du bor i, Malmö är ju ganska veganvänligt :) Men om du inte hittar dem i din vanliga matbutik, kolla hälsokosten :)

  SvaraRadera
 3. Jag försöker att bli bättre på att äta sojaprodukter. Det har blivit lite mycket quorn för min del, men jag hade hellre ätit sojaprodukter eftersom det är mindre skit i det. Och så är det väl nästan alltid veganskt också. Problemet är att jag inte gillar Hälsans Köks sojafärs, till exempel. Jag vet inte varför. Hur som helst har jag äntligen hittat Icas egna sojafärs här i Lund och jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kommer att gilla det!

  SvaraRadera
 4. Ja, Malmö är verkligen awesome i veganmatvägen. Besöker Astrid & Aporna flitigt. :) De har mängder med olika sojaprodukter, men har aldrig sett just Veggomärket i torkad form.

  Deras chorizo är kickass förresten, hoppas du haft möjlighet att testa den!

  SvaraRadera
 5. hannah: jag förstår hur du menar. jag tycker också soja känns mycket bättre än quorn. kanske också för att tanken på ägg gör mig lite illamående :P
  det är bra det att du försöker välja soja ju. du får hojta till om du gillars icas, isf ska jag kanske testa den med. har hört att den är vegansk :)

  sanslös:
  astrid & aporna är riktigt nice! jag blir salig varje gång jag är inne där :D (har bara varit där 2 ggr men..)
  om du befinner dig i malmö gå till den ica som ligger nära möllevångstorget (hoppas det bara finns en nu), där har de iallafall dessa sojaprodukter. det var där jag köpte det första gången. de har en hel hylla med massa veganvänligt :D

  har nog inte testat deras chorizo, men det får bli ett framtida projekt!

  SvaraRadera