fredag 4 december 2009

Spenat- och sojafärspaj


Det ser ut som jag har snöat in mig lite på sojafärs. Så går det när man hittar något nytt som man gillar. Idag är det mammas namnsdag så jag har lagat mat till henne och pappa. Det blev en liten paj som jag improviserade ihop. (jag vet att pajen ser lite mörk och tråkig ut men den var god. Namnsdagstanten var nöjd iallafall, så det tar jag som något positivt)

Pajdeg:
  • 4 dl mjöl
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 4 msk vatten
Pajfyllning:
  • Sojafärs
  • Soltorkad tomat
  • Hackad spenat
  • Svarta oliver
  • En färsk tomat
  • 2 No egg (4 tsk no egg-pulver, 2 msk vatten)
  • Oregano, soja, lökpulver, salt & peppar
Gör såhär:
  1. Förkoka och stek sojafärsen tillsammans med salt, peppar och soja
  2. Mixa soltorkade tomater och häll i sojafärsen
  3. Tillsätt kryddor och spenat
  4. Blanda i No egg
  5. Kavla ut pajdegen, lägg i en form och häll sedan i pajfyllningen
  6. Garnera med oliver och tomat
  7. Grädda längst ner i ugnen i 225º i 30 minuter

2 kommentarer:

  1. Mmm, namnsdagstanten tyckte den var väldigt god:) mop

    SvaraRadera
  2. det gör namnsdagstantens dotter glad :)

    SvaraRadera