Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
125 g mjölkfritt margarin
4 msk vatten
Pajfyllning:
2 färska broccoli
Svarta oliver, efter behag
Kapris, efter behag (jag använde ca 2-3 tsk)
1-2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 No egg (4 tsk no egg-pulver, 2 msk vatten)
Salt & peppar
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till degen, kavla ut den och lägg i en form
Koka upp allt till fyllningen utan broccoli och låt puttra en stund
Skär broccolin i små bitar och lägg den på degen i botten av formen
Häll tomatsåsen över broccolin
Grädda i 225 grader längst ner i ugnen i 30 minuter
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
125 g mjölkfritt margarin
4 msk vatten
Pajfyllning:
2 färska broccoli
Svarta oliver, efter behag
Kapris, efter behag (jag använde ca 2-3 tsk)
1-2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 No egg (4 tsk no egg-pulver, 2 msk vatten)
Salt & peppar
Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till degen, kavla ut den och lägg i en form
Koka upp allt till fyllningen utan broccoli och låt puttra en stund
Skär broccolin i små bitar och lägg den på degen i botten av formen
Häll tomatsåsen över broccolin
Grädda i 225 grader längst ner i ugnen i 30 minuter
Pajen blev lite torr men smaken var okej (och uppskattad av mina föräldrar). Tror dock att det skulle bli bättre om man till exempel tillsatte lite röda linser till pajfyllningen och lite mer tomater. Men så kan det la gå när man exprimenterar. Slänger upp receptet iallafall, har väl inget bättre för mig.. och det kanske kan vara till nytta för någon tänkte jag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar