måndag 9 november 2009

Tofufärsgryta

Det där med att slänga mat som gått lite över tiden är för fjantar. Jag hittade en bit tofu i kylen som gått ur för en månad sen och tänkte att det kanske var på tiden att använda den. Eftersom jag hade en gäst var det lite trevligare att stå i köket och dona med mina kastruller. Resultatet blev en tofugryta med couscous till.

Tofugryta.
  • Tofu (örter), mixad i matberedare
  • Broccoli
  • Hackad spenat
  • Champinjoner
  • Krossade tomater
  • Kryddor: lökpulver, rosmarin, spiskummin, oregano, grillkrydda, vitlök, örtsalt och peppar.

Det blev inga bra bilder på maten så ni får nöja er med min matgäst Ida. Och då bör ni vara nöjda också för hon är så mycket snyggare än den maten någonsin kommer bli. Men det var inget fel på smaken iallafall. Ni ser ju hur nöjd Ida ser ut.

6 kommentarer:

  1. Det ser ut som din mat har gett mig gulsot! haha ;)
    Men tur att det var kamerans fel att jag blev gul, för maten var det minsann inget fel på :D

    SvaraRadera
  2. hihi vad gullig du är. då ska du vara glad att jag inte tog den andra ännu gulare bilden, så skulle du sett ut som ett bi :P

    SvaraRadera
  3. "Ful" mat behöver nödvändigtvis inte vara äcklig, ibland är det tvärtom. :) Och att din vän blev gul passar ju, nicket Osten säger ju allt. ;)

    SvaraRadera
  4. precis, och det är ju tur det. att man ska slippa ytlighet när man äter hihi.
    det tänkte jag inte på, men det har du ju rätt i faktiskt. men då vill du nog inte veta HUR hon fick smeknamnet Osten :P

    SvaraRadera
  5. Ingen vill veta hur jag fick namnet osten! xD

    SvaraRadera
  6. ida: antagligen inte en matblogg iaf :)

    SvaraRadera