tisdag 28 juli 2009

Den eviga jakten på den bästa falafeln

Jag och en kompis hade för något år sedan en diskussion om var den godaste falafeln finns. Vi hade en idé om att åka på falafelturné i Sverige och se vad våra städer har för utbud. Var den godaste, och kanske mest prisvärda falafeln finns. Dock har det inte blivit av men jag har inte gett upp än. Vår turné kommer nog, när tiden är mogen.
Som alla vet är ju Malmö känt för sin billiga och goda falafel, de flesta skåningar jag känner säger att deras falafel är den bästa. Göteborg är känt för att vara en vegantät stad och även där finns ganska bra utbud av falafel och annat veganskt. Mina vänner i Göteborg säger såklart att deras falafel är bäst. Jag har bott både i Göteborg och i två städer i Skåne (har ju såklart inte provat alla falaflar där) men trots alla skånska och göteborgska falaflar jag ätit så finns det ingen som slår Kungsgatans Kebab i Norrköping. Med skånska/göteborgska mått mätt så är den dyr med sina 45 kronor (kostade den sist jag var där iallafall). Men då ska ni veta att det är stora rullar också. Skånefalafel är bra på det sättet att det är litet och smidigt, en lagomstor lunch för 20+ kronor. Här uppe i norr är de så stora att man knappt orkar en hel, men å andra sidan kan man dela och då blir det ju ändå ungefär samma pris som i Skåne eller Göteborg.
Om någon har andra tips på bra falafelställen så är de väldigt välkomna. Man kan aldrig äta för mycket falafel, som jag brukar säga. (eller nästan aldrig iallafall)

2 kommentarer:

  1. blev chockad när jag läste att du tyckte att kungsgatans kebab hade god falafel! Jag har aldrig hittat någon falafel som jag tycker om i Norrköping, men ja smaken är som baken ^^

    SvaraRadera
  2. jo det är ju så.
    sedan är det ett tag sen jag flyttade ifrån norrköping så jag vet inte hur det ser ut nu på kungsgatans kebab. men för några år sedan tyckte jag den var god iaf, och väldigt trevlig personal.

    SvaraRadera