torsdag 30 juli 2009

Thank you internet

Idag är jag tacksam över att tillhöra den så kallade internetgenerationen (eller är det så vi kallas?). Det är bara ett par dagar sedan jag skapade denna blogg och hoppade rakt in i vegomatbloggvärlden. Redan nu är det flera som visat intresse för det jag skriver och jag har hittat så många sidor där jag själv kan få inspiration. Fina bilder, recept och annat som kan vara av intresse för en liten amatör som jag. Tänk vad lätt det går med internet.
När jag först bestämde mig för att sluta äta kött vid 14 års ålder hade vi ett segt modem (vill jag minnas, om vi ens hade något) och jag visste nog knappt vad internet var. Då visste jag inget om någon veggietopp eller alla hundratals vegobloggar - om man ens bloggade på den tiden. Tänk vad bekvämt det är att leva i västvärlden med internet, till och med för oss veganer. Men utan att vara ironisk eller gnällig så är jag väldigt glad över all inspiration jag fått de senaste dagarna, och glad över att det finns så många andra som också engagerar sig. Keep up the good work liksom. Jag hejar på er!
Imorgon kommer Tobias hit och då blir det falafel på stan. Men på lördag är det jag som ska agera kock så nu ska jag ge mig ut på receptjakt (bättre att jaga recept än djur).

4 kommentarer:

 1. Eller hur! Internet är värsta revolutionen för information. Nu har man inspiration till så många veggorätter så det är inte sant. Därför är jag pissed över att de vill reglera och göra Internet icke-fritt. Låt information vara fri liksom.

  SvaraRadera
 2. what!? på vilket sätt skulle det bli icke-fritt?
  det där har jag aldrig hört nåt om. dumt ju!

  SvaraRadera
 3. Det är en del i det så kallade Stockholmsprogrammet de vill få igenom. "Olämpliga" sajter kommer blockeras, och en ny lag introduceras "terroristprat", alltså regimkritiskt propagerande, kommer kunna blockeras och "aktivt hindras" från att använda Internet.

  Det har även varit tal om (men inte under Stockholmsprogrammet) att folk vill kunna ta betalt för internet, alltså beroende på vilka sidor man besöker. Att det ska kosta en femma att vara in på typ aftonbladet.

  Jag skulle kunna länka till mer information men det funkar inte på din blogg?

  SvaraRadera
 4. aldrig hört talas om men det låter ju.. hej, ta friheten ifrån folk bara. hm.
  ok.. men du kanske kan skriva på din blogg eller nåt? läser gärna mer om detta.

  SvaraRadera