söndag 2 augusti 2009

Lördagsgourmét

Igår försökte jag mig på att göra något lite mer speciellt eftersom jag hade min bästa vän Tobias på besök, det gick sisådär. Resultatet blev iallafall hasselbackspotatis, stekt aubergine och avokadosås med pinjenötter till. Enkelt men elegant (?). Receptet på hasselbackspotatis bör finnas i de flesta kokböcker så jag lägger inte upp det här om ingen ber om det. Auberginen stekte jag bara i olivolja med lite salt, peppar och grillkrydda. Avokadosåsen är så enkel som att jag bara blandat mosad avokado, lite sojayoghurt, citron och örtsalt. Jag blandade med stavmixer för att den skulle bli slät men det går säkert bra att bara mosa avokadon med en gaffel och sedan blanda i de andra ingredienserna.

Det var väldigt gott med den syrliga avokadosåsen till auberginerna som blev ganska salta. Lika gott tyckte jag inte det var med pinjenötter till, men när jag efteråt åt några nötter naturellt insåg jag att jag inte ens tycker om pinjenötter överhuvudtaget. Så om man gillar pinjenötter kan det kanske vara gott till. Min mamma som inte gillar pinjenötter i vanliga fall tyckte det var gott. Och gav förövrigt hela rätten högt betyg.


6 kommentarer:

 1. Det ser väldigt gott ut! Avokadosåsen är jag sjukt nyfiken på. Potatis.. ska jag gifta mig med.

  SvaraRadera
 2. avokadosåsen var det klart godaste. jag hade kunnat äta bara den, direkt ut skålen! det tycker jag allt du ska prova. ;) går säkert att använda till andra maträtter också.
  jaaa, jag är ungefär som håkan i sunes sommar när det kommer till potatis..

  SvaraRadera
 3. Det ser jättegott ut! Till och med avokadosåsen (är inget stort fan av avokado!).

  SvaraRadera
 4. haha jag trodde alla älskade avokado. :) men kul att till och med du (som inte gillar avokado så mkt) tycker det ser gott ut.

  SvaraRadera
 5. Det var gott, gottgottigottgott som jag brukar säga.

  SvaraRadera
 6. göttigött tobias! det var ju det som var huvudsaken att gästen är nöjd. ;D

  SvaraRadera