fredag 18 september 2009

Tofubiffar


Vad gör man när man har ett paket överbliven tofu i kylskåpet som snart går ut? Då svänger man in på Vegobloggen och hittar ett recept på tofubiffar. De var riktigt goda! Till dem åt jag ris och lite ärtor haha. Sen gjorde jag en enkel tomatsås, som jag nu faktiskt inte riktigt minns vad jag hade i, men jag tror det var ungefär: passerade tomater, salt, peppar och oregano. Här kommer receptet på biffarna:

Tofubiffar, ca 4 portioner.

Mixa:
- 250 gram naturell tofu
- 3 vitlöksklyftor
- ca 7 färska champinjoner
- 1 dl vetemjöl eller fullkornsvetemjöl
- örtsalt, peppar, timjan, mejram och rosmarin

Rulla till bollar som du trycker ut i stekpannan med valfri olja och stek i ca 10-15 minuter tills båda sidor är gyllenbruna.

5 kommentarer:

  1. De såg goda ut, lika estetiskt tilltalande som köpebiffar :P

    (fast jag gillar inte tofu ;_;)

    SvaraRadera
  2. köpebiffar, vilken komplimang :)
    men de smakar inte så mycket tofu. du kanske skulle prova?

    SvaraRadera
  3. Ibland är det gott att äta som traditionell "husmans vego" :)

    SvaraRadera
  4. Kul att de uppskattades! :)

    SvaraRadera
  5. vegomamman: jo, så man får vara vara lite "inom normen" för en gångs skull :P

    emelie: ja! jag tycker din blogg är väldigt inspirerande :)

    SvaraRadera