Med färska (mosade) björnbär direkt från trädgården.
Ugnspannkaka (en plåt):
5 dl vetemjöl
2.5 krm salt
2.5 krm torrjäst (går bra med vanlig jäst också)
1.5 tsk bakpulver
ca 7.5 dl sojamjölk (till önskad konsistens)
No egg motsvarande 3 ägg
Grädda i 225º i 25-30 minuter.
Detta var inte riktigt lika lyckat utan ägg som "vanliga" pannkakor. Jag gillar att det är lite kompakt och inte så sladdrigt som pannkaka gjord på ägg, det är lite brödlik konsistens. Dock smakade det inte så mycket. Men eftersom det var lite brödigt tror jag det kan bli gott att göra någon slags matigare pannkaka av det - till exempel tillsätta soltorkade tomater, oliver och kryddor. Eller en efterrättspannkaka med äpple och kanel kanske. Tyvärr fungerade det inte så bra naturellt men om man improviserar och broderar ut receptet lite tror jag det kan bli finemang. Om ni kommer på några andra förslag, säg gärna till. Jag är alltid öppen att prova nya recept.
Ugnspannkaka med saffran är en hit!
SvaraRaderahade jag inte en tanke på!
SvaraRaderadet blir att prova det till jul. tack för tipset!