söndag 6 september 2009

Vegan Shake

the Mercedes of shakes.

I våras spenderade jag två månader i Indien med min dåvarande klass. Första dagen, i Chennai, hittade vi ett ganska fancy café där de, till min och Emmas (klassens andra vegan) stora förtjusning, hade en vegankaffedrink! Såklart var vi tvungna att smaka denna dryck och den var himmelsk. Minst sagt. En krämig sötma som smälter i munnen. Jisses!

Det är ju kanske lite långväga att åka ända till Indien för en kaffe, men om man skulle råka vara där någon gång är den absolut värd att drickas. Om jag minns rätt kostade den ungefär 70 rupies (ca 14 sek, beroende på valutakurs), vilket i indiska mått inte är jättebilligt. Men det är nog ett pris som de flesta medelsvenssons kan anse vara överkomligt.

Vegan Shake hittar du på Café Coffee Day (se Coffee on the rocks) i New Delhi, vilket enligt min karta ska finnas på block N i Connaught Place. Jag hittade två Coffee Day's men Connaught Place är stort så det kan nog vara värt att kolla innan vart man ska om man vill dit. Här kan ni se var i New Delhi, och i övriga Indien, de dinns. CCD är också en indiskt ägd cafékedja vilket jag gillade när vi var där. En trevlig kontrast mot andra jättar som breder ut sig i landet. (inga namn nämnda)

Denna dryck har även namngett bloggen, just för att jag tyckte texten i menyn (se här) var så gullig.
My apologies to cows.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också namnet på din blogg. Och historien som get bloggen sitt namn. Om du någon gång åker tillbaka måste du se till att få recept på kaffe-drinken..

    SvaraRadera
  2. åh, trevligt att höra :)
    tror det kan vara svårt med recept eftersom det är en känd cafékedja. men jag kan ju alltid försöka. till indien lär jag återvända någon gång i livet iallafall, det var nice!

    SvaraRadera