onsdag 5 augusti 2009

Vaniljbollar & chokladbollar

Ibland får jag ett infall och känner att jag måste baka. Då kan det se hur såhär:


Chokladbollar.
100 g mjölkfritt margarin
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk starkt kaffe
4 dl havregryn

När jag skulle göra vaniljbollarna tog jag bara bort kakao, tog lite extra vaniljpulver istället och bytte ut kaffet mot vanligt vatten. Chokladbollarna är rullade i vetekli och vaniljbollarna i hirsflingor. Man kan ju själv välja vad man vill ha på och prova sig fram, eller bara ta de gamla hederliga kokosflingorna.

6 kommentarer:

 1. Nämen, din blogg är ju farlig! Du äter ju bara en massa gott hela tiden! ;)

  SvaraRadera
 2. haha jo tyvärr. jag skulle nog också behöva LCHF:a lite och tappa några kilon egentligen.
  du får fixa till nåt veganskt som jag kan prova! ;)

  SvaraRadera
 3. Oj, det blir svårt! Jag använder ju en hel del mjölkprodukter tyvärr! Och en del ägg. Egentligen är det saker jag vill skära ner på, men det får väl bli lite senare när jag är normalviktig igen (fast jag försöker att inte äta ägg jämt). Sedan får man inte äta havre, så havremjölk är också ute ur leken. Det funkar helt enkelt inte att vara vegan och LCHF:a! Det går väl precis när man är vegetarian...

  SvaraRadera
 4. Mums ! Vaniljbollar ska jag göra nån vacker dag, har aldrig provat. Najs sida !

  SvaraRadera
 5. hannah: ojdå, där ser man. jag får prova något annat då, som funkar som vegan. men då tycker jag det är extra starkt av dig att göra detta som vegetarian, det verkar ganska svårt.

  veganhjärta: ja, de är nog min nya favorit, nästan godare än chokladbollar. de bör du prova! :) och tack!

  SvaraRadera
 6. Vi hade vaniljbollar på Kakbanken i söndags, riktigt mumsiga! Någon tyckte att de var lite väl söta, men det var en gnällig en... ;)

  Jag tänker definitivt göra dem igen, men då blir det nog kokos istället för pärlsocker, som såg lite tråkigt ut. Har algt ut en bild på dem, inte alls lika fina som dina!

  SvaraRadera