Hej hej, idag har jag misslyckats med en kladdkaka. Jag skulle prova familjens gamla recept fast med No egg istället för ägg. Det gick inte alls bra. Smeten blev ingen smet utan mer en deg och när kakan var klar var den inte kladdig utan stenhård. Efter att vi lyckats bända loss kakan från formen och lägga den på en skärbräda kunde jag hugga loss en bit. Förutom att det var jättesött, var det inget större fel på smaken. Och efter att den stått till sig lite och vi hackat upp den i bitar fungerade det ganska bra som godis. Det smakade lite som väldigt hård kola eller daim. Jag tänkte att det kanske kan vara något som lämpar sig som julgodis. Så här är receptet:
No egg motsvarande 2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao (jag brukar ta lite mindre)
1 krm salt
1 dl smält mjölkfritt margarin (75 g)
1.5 dl vetemjöl
Grädda i 200º i 15-17 minuter.
Det kanske vore något att prova till jul....
SvaraRadera/Jossan
gört! men akta tänderna. det var inte att leka med det godiset..
SvaraRadera