tisdag 25 augusti 2009

Seitan

Idag har jag för första gången hört talas om en vegoprodukt som heter seitan. Jag brukar vara lite efter vad gäller vegangrejer och seitan är nytt för mig. Det verkar iallafall spännande, så det ska jag försöka få tag på någonstans. Någon som vet var i vårt avlånga land man kan köpa det?

7 kommentarer:

 1. Du behöver inte köpa seitan, det går bra att göra det själv. Jag har personligen inte testat, men har hört om de som gjort både vad som liknar söndagsstek och jul"skinka" av seitan.

  Gah, man kan fortfarande inte länka i kommentarerna i din blogg, men sök på "seitan +recept" på google så får du upp ett recept. Lycka till, berätta gärna hur det gick om du lagar seitan nån dag. :D

  SvaraRadera
 2. Seitan är så gött!
  Kolla ba på den här kebaben som man kan få på ett ställe här i Berlin: http://veganmage.se/voner.jpg

  SvaraRadera
 3. Har inte heller testat att laga själv, det verkar lite småkrångligt, men ska vara väldigt gott!

  SvaraRadera
 4. tack för tipsen och inspirationen :) ska se om jag vågar ge mig på att prova seitan. men om/när det händer lovar jag att lägga upp det i bloggen!

  SvaraRadera
 5. Gör det själv! Det finns en jättebra guide med recept på www.oxon.se/seitan. Jag har bara testat att göra seitan på det traditionella sättet, som tar längre tid, men det har blivit jättebra. Det är inte svårt alls, men tar lite tid i anspråk, så man får vara ute i god tid innan middagen ;) enda nackdelen är att det blir ganska lite seitan av mycket mjöl, men det borde bli bättre seitan/mjöl-ratio då man gör på det moderna viset, då man inte tvättar bort hälften av mjölet.

  SvaraRadera
 6. Sen ska det gå att hitta seitan i asiatiska butiker (invandrarbutiker) och andra välsorterade mataffärer under namnet mock duck eller mock chicken, men det är inget som jag själv har hittat.

  SvaraRadera
 7. tack så mycket för det tipset johanna! ska spara sidan på favoriter. får nog testa seitan vid senare tillfälle när jag har mer tid och tålamod, men det verkar väldigt spännande iallafall :)
  ska kolla runt på stan vad det finns för utbud i butikerna också.

  SvaraRadera