måndag 10 augusti 2009

Tofustroganoff

Detta är en rätt som min f.d. roomie i Skåne brukade göra, men jag har gjort om den lite för jag minns inte exakt vad han brukade ha i. Det funkar iallafall bra till ris, pasta eller vad man nu känner sig sugen på. Det är bara att röra ihop alla ingredienserna och, om man gillar det lika mycket som jag, äta massa gröna ärtor till.


Ett paket tofu
Gul lök
Oatlys matlagningsgrädde
Chilisås (går nog bra med vilken som men jag använde Felix)
Salt, peppar, curry, vitlök

7 kommentarer:

 1. Åh, detta kan ju bli riktigt LCHF-igt om jag gör om det lite! Jag har tänkt att jag ska äta lite mer tofu, men inte riktigt kommit på hur jag ska äta det än. Detta var ett ypperligt förslag. Problemet kan nog vara chilisåsen, men jag ska kolla upp det. Jag antar att det är naturell tofu du använder? Vilket märke? (jag har aldrig riktigt lyckats med tofu, måste jag erkänna!)

  SvaraRadera
 2. det var gott! ;)

  hannah: jag använde alpro's tofu, den finns i naturell eller örter. till denna tror jag att jag tog naturell, men innan använde jag nog örter vilket var lite godare vill jag minnas. men ta vad du känner för. hoppas du kan äta chilisåsen, annars kanske det finns något annat du kan använda. lycka till! ;)

  SvaraRadera
 3. Mums!
  Jag brukar ha i en msk dijonsenap i stroganoffen, för lite extra kryddighet.

  SvaraRadera
 4. har aldrig tänkt på att man kan ha senap i. tack för tipset! kanske jag ska prova nästa gång :)

  SvaraRadera