onsdag 26 augusti 2009

Veganburgaren på Andrum i Göteborg

Lite äta-ute-tips: en av mina favoriter är ett ställe i Göteborg som heter Andrum. För den som redan är frälst och brukar vara i de krokarna är det kanske en självklarhet men om man INTE har varit där BÖR man gå dit. Iallafall en gång. Deras veganburgare är ungefär det godaste jag ätit i mitt liv. Eller nästan iallafall. Men helt ärligt har jag svårt att besöka Göteborg utan min veganburgare. Under min senaste vistelse där var jag för fattig för att äta ute och det kändes lite tomt utan mitt traditionsenliga besök på Andrum.
Burgaren kostar ca 50 kronor (om jag minns rätt) men det är mycket mat för pengarna. Antingen kan man dela den på två eller äta hela själv och stå sig på det en hel dag. Det gröna ni ser är någon slags ärtpuré, så man ser inte själva burgaren. Purén är ganska syrlig så om man inte gillar det, gillar man nog inte denna rätt. Men de har vegetarisk buffé med olika grytor, potatis, sallad m.m. om man föredrar det. Dessutom har de väldigt goda, och veganska, pajer.

Premiär för veganburgaren hade jag på min födelsedag förra året. 
Såklart hade jag med kameran, nördig som jag är.

På Andrum lämnar man inga rester, så gott är det.

6 kommentarer:

 1. Att fota mat är inte nördigt, det är en livsnödvändighet. Den ser sjukt smarrig ut. Ska komma ihåg det om man jag nån gång besöker göteborg!

  SvaraRadera
 2. Den ser supergod ut! Jag är inte i Götet så ofta, men då jag är där så vill jag också äta på Andrum.

  SvaraRadera
 3. sanslös: så kan man ju också se på saken :)
  prova den du, absolut värd det. om du inte gillar den får du skylla på mig :P

  vegomamman: det tycker jag allt du ska göra! de har mycket annat på sin meny också. och allt är vego ;)

  SvaraRadera
 4. andrum är verkligen ett måste :) när jag var där och bodde på hotell vägrade jag äta någon annanstans, typ, så det blev både fika, lunch och middag där till mitt sällskaps förtvivlan då de inte gillar veg :p

  förresten, trevlig och bra blogg du har! :)
  du får ha en fortsatt bra vecka :)

  SvaraRadera
 5. åh! Det ser verkligen gott ut! Nu blev jag hungrig! =)

  SvaraRadera
 6. hej molly!
  ja, andrum är underbart. jag skulle kunna drömma om deras mat på natten.. typ. haha, synd om dina kompisar, men om det bara var några dagar kan man väl hoppas att de stod ut ;)

  tackar! kul att du hittat hit och att du gillar bloggen :) och jag hoppas att du hittar annat här du finner intressant.

  SvaraRadera