tisdag 25 augusti 2009

Kall "gröt"

När jag var yngre brukade jag alltid (läs: gör fortfarande) ta så mycket müsli i yoghurten att det praktiskt taget blev gröt. Eftersom sojayoughurten är ganska dyr har jag fått order från ovan (mamma) att inte äta det till frukost varje dag så häromdagen blev det sojamjölk med müsli (läs: müsli med sojamjölk) istället. Eftersom det blev så grötigt tyckte jag att det förtjänade en plats i min serie. Så nummer fyra är alltså min hemmagjorda "kall gröt". Om man är lite lat en morgon och inte orkar koka gröt kan man bara röra ihop gryn och mjölk och äta det som det är istället. Om man nu tycker det är gott vill säga. Jag har alltid haft lite konstig smak som gillar sånt som ingen annan gillar, så ni behöver inte jubla över detta enkla recept. I min "kall gröt" använde jag iallafall:

Basmüsli (ekologisk från Änglamark)
Linfrön
Solroskärnor
Vetekli
En sked hemmagjord lingonsylt
Sojamjölk (Alpro)
Man kan byta ut de frön jag använde mot andra frön om man vill.


Okej, det var godare än vad det ser ut och än vad det låter som. Iallafall enligt mig.

2 kommentarer:

  1. Synd att sojamjölk också är rätt dyrt. Försökte göra egen en gång men den blev bara sträv i smaken och konsistensen.

    SvaraRadera
  2. jag har också läst att man kan göra egen men jag har varit för lat för att prova det, och för feg. nu bor jag ju hos mina päron som betalar maten och då kan man dricka sojamjölk. :) men jag vet, det är väldigt synd.

    SvaraRadera